PSRM

24 martie 2020

Zinaida Greceanîi: Să fim solidari cu lucrătorii medicali și autoritățile în eforturile titanice de stopare a pandemiei!

24 martie 2020 – În contextul Zilei mondiale de combatere a tuberculozei, Zinaida Greceanîi a făcut un apel la responsabilitate și solidaritate:

”În ultimii ani, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății, au fost atinse mai multe realizări în combaterea tuberculozei, cum ar fi procedurile de diagnosticare și de tratament îmbunătățite, proces mai scurt și mai eficient de însănătoșire. Totuși, problema rămîne complicată la nivel global, iar pandemia COVID-19 subminează lupta împotriva tuberculozei – celei mai grave boli infecțioase din lume. Acum, țările lumii, inclusiv Republica Moldova, se concentrează pe lupta împotriva pandemiei noului coronavirus ca o provocare suplimentară la problema tuberculozei.

Suntem profund recunoscători tuturor angajaților din sistemul ocrotirii sănătății și avem mari speranțe în profesionalismul și puterile lor. Iar cetățenii trebuie  să asculte de sfaturile medicilor și să stea acasă pentru a nu risca cu sănătatea sa și a celor din jur.

În contextul Zilei mondiale de combatere a tuberculozei fac un apel către toți cetățenii Republicii Moldova. Fiți responsabili și solidari cu lucrătorii medicali, cu autoritățile în eforturile titanice de stopare a răspîndirii coronavirusului și de menținere la nivel adecvat a sistemului de sănătate în întregime. Rugați-vă pentru sănătatea lor și a oamenilor scumpi. Rugați-vă de acasă, oferind medicilor și autorităților posibilitatea să vă protejeze”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă