PSRM

27 noiembrie 2019

Zinaida Greceanîi s-a întîlnit cu ambasadorul Olandei

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi s-a întîlnit astăzi, cu Roelof Van Ees, noul Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova, cu reședința la București.

Speakerul a salutat prezenta diplomatului olandez în țara noastră, exprimînd interesul autorităților Republicii Moldova pentru continuarea cooperării ascendente dintre Moldova și Olanda.

”Mulțumim pentru sprijinul considerabil de care se bucură Moldova din partea Olandei, inclusiv în proces de învățare a lecțiilor democratice. Pledăm pentru continuarea programelor bilaterale în toate domeniile”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Președintele Parlamentuli a reiterat și cu acest prilej că autoritățile țării rămîn ferme pe poziția respectării angajamentelor față de partenerii de dezvoltare, inclusiv în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

De asemenea, speakerul a relevat despre intenția Republicii Moldova de a realiza reforma justiției, care reprezintă o obligație față de cetățeni și partenerii externi, precum și de a continua cu desăvîrșire lupta împotriva corupției.

Roelof Van Ees a menționat despre interesul țării sale față de evoluția politică din Moldova și a exprimat deschiderea pentru a continua cooperarea multialetarlă cu țara noastră.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă