PSRM

06 martie 2018

Zinaida Greceanîi s-a întîlnit cu ambasadorul Austriei

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Austriei în Republica Moldova, Christine Freilinger.

Zinaida Greceanîi a vorbit despre programul și activitățile Partidului Socialiștilor din Republica Moldova cu privire la inițiativele legislative și acțiunile politice desfășurate de PSRM.

În cadrul ședinței a fost examinată situația politică și socio-economică din Republica Moldova, precum și starea actuală a relațiilor moldo-austriece.

O atenție deosebită a fost acordată pregătirilor pentru alegerile locale din Chișinău și Bălți, precum și pentru alegerile parlamentare preconizate pentru anul 2018. Zinaida Greceanîi a menționat că PSRM este gata să-și nominalizeze proprii candidații  pentru alegerile locale anticipate.

Zinaida Greceanîi și Christine Freilinger au discutat, de asemenea, despre asistența tehnică și financiară oferită Republicii Moldova de către Guvernul Austriei. În special, ”Academia de Construcții” – proiect important pentru pregătirea personalului calificat în domeniul construcției, care a fost implementat în țara noastră acum doi ani. În acest timp, au fost calificați peste 120 de specialiști, nivelul de profesionalism al cărora corespunde cerințelor pieței

Christine Freilinger, a menționat că Austria va continua să sprijine Republica Moldova. Cu toate acestea, țara noastră nu poate fi la nesfîrșit un destinatar al asistenței, ci trebuie să devină capabilă să se dezvolte independent.

La finalul întîlnirii, ambasadorul Austriei și președintele PSRM și-au anunțat deschiderea și dorința de a menține relații.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă