PSRM

04 februarie 2020

Zinaida Greceanîi: Nu vom permite închiderea școlilor pentru copiii cu nevoi speciale

Chișinău, 04 februarie 2020 – Elevii Şcolii speciale-internat pentru copii hipoacuzici din satul Hîrbovăţ, raionul Călărași, au venit în vizită la Președintele Parlamentului cu un program artistic și tablouri pictate pe sticlă. Întâlnirea a fost emoționantă, inclusiv pentru că Zinaida Greceanîi cunoaște copii și profesorii din 2005.

Copii au mulțumit Președintelui Parlamentului pentru susținere și grijă, precum și pentru decizia de a lua sub patronajul său instituția. Zinaida Greceanîi a exprimat recunoștință candrelor didactice din școala specială-internat pentru grija și dragostea lor față de copii, iar micuților le-a spus că admiră talentul și perseverența lor.

Președintele Parlamentului a declarat că în ultimii ani școala a trecut prin perioade dificile, cînd s-a încercat închiderea instituției. Totuși școala a rezistat și Zinaida Greceanîi a subliniat că nu va permite închiderea școlilor pentru copii cu nevoi speciale.

Şcoala specială-internat pentru copii hipoacuzici din satul Hîrbovăţ, raionul Călăraşi, funcţionează din anul 1991, avînd o capacitate de 198 locuri.

Misiunea instituției rezidă în crearea condiţiilor optime pentru dezvoltarea liberă şi armonioasă a elevilor cu defecienţe auditive şi integrarea lor în societate.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă