PSRM

21 mai 2021

Zinaida Greceanîi: Minoritățile etnice trebuie să aibă o reprezentare demnă la guvernare

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a adresat un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Diversității Culturale pentru Dialog și Dezvoltare:

– Moldova este bogată în etnii și culturi. Păstrându-și identitatea, grupurile etnice se îmbogățesc reciproc și, totodată, înfrumusețează paleta culturală comună a țării noastre.

Suntem diferiți, dar suntem uniți și trebuie să păstrăm și să consolidăm această unitate. Ca să ne bucurăm de pace, este important să ne tratăm reciproc cu respect și încredere.

Astăzi, cu ocazia Zilei Mondiale a Diversității Culturale pentru Dialog și Dezvoltare, aș dori să-i asigur pe reprezentanții tuturor naționalităților care locuiesc în Moldova de intenția noastră fermă și sinceră de a construi o societate prosperă, multilingvă și multiculturală.

Minoritățile etnice trebuie să aibă o reprezentare demnă la guvernare. Aceștia trebuie să fie reprezentați activ în Parlament, așa cum sunt acum reprezentați în fracțiunea PSRM: aproape un sfert din deputații noștri aparțin minorităților naționale. Iar toți împreună exprimăm aspirațiile unei Moldove unite – moldoveni, ucraineni, ruși, găgăuzi, bulgari, evrei, polonezi, azeri, armeni, romi, bieloruși, kazahi etc. În Moldova, toată lumea trebuie să trăiască în confort, siguranță și fericire. Așa a fost și așa trebuie să fie în continuare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă