PSRM

28 iulie 2018

Zinaida Greceanîi: Membrii actualului parlament trebuiau demiși de mult timp!

Actualul parlament, în componența în care este acum, ar fi trebuit demis de mult, pentru simplul motiv că, în 2014, nimeni nu a votat pentru o asemenea componență. Acest lucru a fost declarat de către președintele Partidului Socialiștilor Zinaida Greceanîi, în cadrul emisiunii ”Персональный акцент”, la postul de televiziune ”Accent TV”.

”Cu ce se ocupă actualul parlament? Această majoritate parlamentară nu a făcut nimic altceva decît să să schimbe legislație după bunul plac, fie în parlament, fie prin intermediul Curții Constituționale, numai pentru a fi la putere cît mai mult timp. Iată ce face actuala majoritate parlamentară, care a fost creată artificial, pentru că nimeni nu a votat pentru această majoritate”, a spus ea.

În același timp, liderul socialiștilor s-a revoltat că unele partide se declară în opoziție – liberalii și liberal – democrații, care au avut tocmai ”un prim – ministru și nu doar unul”. Ce ține de activitatea PSRM – cea mai mare forță de opoziție a țării, aceasta își  îndeplinește platforma electorală și a înaintat multe inițiative în parlament întru susținerea cetățenilor.

”Autoritățile au respind foarte metodic preactic toate inițiativele noastre. Cel mai interesant – dacă văd că inițiativa legislativă vine din partea socialiștilor, vin cu reacții negative, iar după un timp, propunerile cu care cred ei că ar fi fost bine de venit, ei le înregistează drept propriile inițiative. Desigur că în asemenea situații noi votăm pentru aceste proiecte, pentru că politică îi cu politica, dar asta se face pentru popor”, a declarat președintele PSRM.

De asemenea, Zinaida Greceanîi a remarcat că actuala guvernare a făcut totul pentru a se îndepărta de popor. Drept prioritate pentru majoritatea parlamentară au fost propriile interese și nu interesele cetățenilor, a menționat liderul PSRM.

”De aceea au și fost scandaluri indecente de tot felul. Moldova a devenit vestită pentru furtul miliardului și alte probleme. Îmi pare rău, pentru că Moldova ar fi putut fi cunoscută dintr-o altă parte, dar a devenit faimoasă datorită furtului miliardului, care acum tot ei încearcă să-l găsească. Încearcă să-l găsească, deoarece nu-l vor căuta în propriile buzunare”, a conchis Greceanîi.

Reamintim că ieri majoritatea parlamentară a fixat data pentru viitoarele alegeri parlamentare pentru 24 februarie. În același timp, socialiștii au cerut alegeri anticipate imediat după alegerile din 2014.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă