PSRM

16 ianuarie 2017

Zinaida Greceanîi întreprinde o vizită oficială la Moscova

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi, întreprinde o vizită la Moscova în cadrul delegației oficiale, condusă de Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Aceasta este prima vizită oficială a Preşedintelui Republicii Moldova în Federaţia Rusă din ultimii nouă ani. Zinaida Greceanîi este membru al delegației oficiale în calitate de conducător al grupului interparlamentar pentru prietenie Moldova-Rusia, deputat în Parlamentul RM, ex-prim-ministru al RM.

Din componența delegaţiei moldovenești mai fac parte: başcanul Găgăuziei, Irina Vlah; ex-ambasadorul Moldovei în Rusia, consilierul Preşedintelui pe probleme de politică externă, deputat în Parlamentul RM, Andrei Neguţa; ex-ministrul Reintegrării, consilierul Preşedintelui pe probleme de reintegrare, Vasilii Şova; consilierul pe probleme politice şi purtătorul de cuvînt al Preşedintelui, Ion Ceban.

Agenda vizitei include mai multe întrevederi importante. Este vorba despre întrevederea cu Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, cu vice-preşedintele Guvernului Federației Ruse, Dmitri Rogozin, cu ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, cu preşedintele Consiliului Federaţiei al Federației Ruse, Valentina Matvienco, cu preşedintele Colegiului Comisiei Economice Eurasiatice, Tigran Sarkisyan, cu Sanctitatea Sa, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril.

În cadrul vizitei este preconizată, de asemenea, depunerea unei coroane de flori la Mormîntul Ostaşului Necunoscut, mai multe întîlniri cu studenţii şi profesorii de la MGIMO (Institutul de Stat pentru Relaţii Internaţionale din Moscova), cu compatrioţii aflaţi la muncă în Rusia.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă