PSRM

20 august 2020

Zinaida Greceanîi, în încheierea Conferinței mondiale a speakerilor: Summitul ne-a oferit încredere și determinare de a acționa în mod solidar

Și-a încheiat lucrările Cea de-a cincea Conferință mondială a Președinților de Parlament, la care a participat Președintele Parlamentului Republicii Moldova,  Zinaida Greceanîi.

În numele țărilor Grupului geopolitic ”EURASIA”, Zinaida Greceanîi a fost invitată să vină cu un mesaj, la încheierea summitului, în care a mulțumit Uniunii Interparlamentare, ONU, speakerilor din țările membre ale UIP, experților recunoscuți invitați, pentru discuții productive și utile.

”Am ajuns la concluzia că, în lupta cu COVID-19, ne confruntăm cu provocări și riscuri similare, de aceea și lupta cu pandemia va fi una comună. Vom transmite Parlamentelor și cetățenilor noștri mesajele de încredere și determinare de a acționa în mod solidar”, a declarat Zinaida Greceanîi. Discursul integral poate fi accesat aici (TEXT).

Speakerii au adoptat Declarația privind rolul Parlamentelor pentru un multilateralism mai eficient care oferă pace și dezvoltare durabilă pentru oameni și pentru planetă.

Semnatarii îndeamnă pentru dublarea eforturilor pentru a împărtăși informații, a face schimb de experiență și de cele mai bune practici și a continua cooperarea internațională privind metodele de testare, tratamentul clinic, vaccinurile, precum și cercetarea și dezvoltarea în domeniul medical. În context, a fost solicitat un sprijin mai mare pentru țările în curs de dezvoltare, care au sisteme de sănătate publice mai slabe și se confruntă cu mai multe provocări în adoptarea măsurilor medicale și financiare recomandate pentru a răspunde la criza COVID-19.

Întreg textul Declarației, în limba engleză, poate fi accesat aici: (TEXT ).

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă