PSRM

31 august 2019

Zinaida Greceanîi: Împreună putem transforma ”Limba noastră” într-o sărbătoare frumoasă care să unească și să inspire generații

 Președintele Parlamentului Republicii Moldova, președintele Partidului Socialiștilor din RM, Zinaida Greceanîi, a felicitat cetățenii cu ocazia sărbătorii naționale ”Limba Noastră”, o sărbătoare care trebuie să ne unească și să ne facă mai puternici.

„ Numele acestei sărbători a fost ales cu multă înțelepciune, pentru ca fiecare locuitor al țării noastre, indiferent de etnie, să celebreze puterea și frumusețea propriei limbi și culturi. Sunt convinsă că anume diversitatea popoarelor care locuiesc alături de noi ne definește ca națiune și țară.

Trăim de mai bine de trei decenii într-o atmosferă de reproșuri reciproce și dispute legate de denumirea limbii. Deja a devenit axiomă faptul că societatea este divizată, iar gradul de intoleranță a atins în ultimii ani cote îngrijorătoare. Iată de ce, în această zi, vreau să vă rog să celebrăm fiecare, cu respect unii pentru ceilalți, limba pe care o vorbim.

Am reușit imposibilul unind în plan politic stînga cu dreapta de dragul țării și al poporului nostru. Sunt sigură că dacă politicienii au învățat să treacă peste orgolii și ambiții, locuitorii țării, care mereu au dat dovadă de multă înțelepciune, vor reuși să lase deoparte disputele semantice.

Vreau să vă îndemn, dragi moldoveni, români, ucraineni, ruși, găgăuzi, bulgari, evrei, armeni, polonezi și pe toți ceilalți locuitori ai țării să păstrați limba, să o vorbiți corect și să transmiteți generațiilor viitoare o limbă îngrijită, demnă de strămoși și istoria noastră comună.

Împreună putem transforma ”Limba noastră” într-o sărbătoare frumoasă care să unească și să inspire generații.”, a scris Zinaida Greceanîi în mesajul său de felicitare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă