PSRM

23 iunie 2015

Zinaida Greceanîi îl invită pe Dorin Chirtoacă la dezbateri publice în Piaţa Marii Adunări Naţionale

Candidatul la funcţia de primar general al municipiului Chişinău Zinaida Greceanîi îi propune lui Dorin Chirtoacă să se întîlnească în cadrul unor dezbateri publice joi, 25 iunie, la ora 11.00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Invitaţia a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Greceanîi a menţionat că la dezbateri, alături de candidaţii la funcţia de primar trebuie să participe şi consilierii municipali nou aleşi.

„În aceste alegeri, de mai multe ori a fost menționată necesitatea unor dezbateri publice pe marginea situației din municipiu şi viziunilor de dezvoltare. Ținînd cont de faptul că în cadrul dezbaterilor la TV unde timpii de antenă sînt foarte limitați,  or în 10 minute ar fi complicat să ne incadrăm pentru a discuta la modul serios tot ce ține de activitatea municipiului Chișinău, mai ales dacă intervin și replici despre tuzik, pupsik, mîna moscovei și altele, am decis să fac o invitație lui Dorin Chirtoacă la o dezbatere publică unde timpul nu ar fi limitat, să vină Dl Chirtoacă și eu împreună cu echipa de consilieri,  să discutăm tot ce ține de municipiu”, a specificat Zinaida Greceanîi.

Totodată; Greceanîi a dat publicităţii subiectele pe marginea cărora candidaţii îşi vor expune opiniile:

1.      Prezentarea succintă a programelor candidaților și echipelor de consilieri;

2.      Politica de cadre în Primăria mun. Chișinău;

3.      Procesul decizional în cadrul Primăriei, subdiviziunilor și întreprinderilor municipale;

4.      Planificarea și realizarea bugetului municipal;

5.      Planul urbanistic general, planurile zonale,  planul de relansare și dezvoltare economică a municipiului – existența documentelor de dezvoltare strategică și implementarea acestora. Situația curentă cu privire la dezvoltarea întreprinderilor municipale;

6.      Gestiunea, valorificarea și înstrăinarea patrimoniului municipal;

7.      Achizițiile publice  în cadrul Primăriei, a subdiviziunilor și întreprinderilor municipale;

8.      Reparația drumurilor și trotuarelor, amenajarea parcărilor;

9.      Gestiunea fondului locativ. Sectorul termoenergetic;

10.  Infrastructura transportului public urban;

11.  Protecția socială a populației, susținerea tinerilor;

12.  Educația și sănătatea;

13.  Protejarea monumentelor de arhitectură;

14.  Valorificarea parcurilor și a spațiilor verzi, a terenurilor acestora adiacente a  acestora, precum și a terenurilor intracartier destinate odihnei și agrementului locuitorilor Chișinăului;

15.  Valorificarea potențialului investițional și a atractivității turistice a municipiului.

Potrivit Doamnei Greceanîi regulamentul dezbaterilor ar fi următorul: Echipele prezintă viziunea lor cu privire la subiectele menționate mai sus – pînă la 3 minute. După prezentări, fiecare echipă va acorda celeilalte echipe cîte o întrebare la subiectele menționate, răspunsul pînă la 2 minute. Timpii de răspuns și subiectele acordate pot fi extinse conform înțelegerilor. Moderator se propune o persoană neutră, conform înțelegerii prealabile.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă