PSRM

18 noiembrie 2016

Zinaida Greceanîi este preşedinte interimar al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova

Igor Dodon a depus astăzi mandatul de membru al Partidului Socialiştilor din RM, iar Zinaida Greceanîi, preşedintele fracţiunii parlamentare a PSRM, a fost aleasă preşedinte interimar al formaţiunii. Declaraţiile respective au fost făcute de Igor Dodon, Preşedintele ales al Republicii Moldova după desfăşurarea şedinţei de astăzi a Consiliului Republican al PSRM. 

Igor Dodon a declarat că în cadrul şedinţei Consiliului Republican al PSRM au fost luate cîteva decizii organizatorice importante care sunt dictate şi prevăzute de legislaţia în vigoare.

”Conform prevederilor legale, preşedintele ţării nu poate fi membru de partid, de aceea, pentru examinarea rezultatelor alegerilor şi aprobarea acestora de către Curtea Constituţională, astăzi am luat decizia să depun mandatul de membru al Partidului Socialiştilor şi această decizie a fost aprobată în cadrul şedinţei Consiliului Republican. Tot astăzi a fost luată decizia de convocare 20161118-142a Congresului al XIV-lea extraordinar al formaţiunii în cadrul căruia se va decide alegerea unui nou preşedinte al partidului şi o nouă componenţă a Consiliului Republican”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, Igor Dodon a menţionat că şedinţa Congresului al XIV-lea va avea loc pe data de 18 decembrie 2016, iar interimatul funcţiei de Preşedinte al PSRM va fi asigurat conform deciziei Executivului Politic şi a Consiliului Republican, de către Zinaida Greceanîi, membru al PSRM şi preşedintele fracţiunii parlamentare a socialiştilor.

Menţionăm că în calitatea sa nouă,  Zinaida Greceanîi va efectua în data de 19-20 noiembrie, curent, o vizită de lucru în Serbia pentru a participa la cel de-al III-lea Congres al Mişcării Socialiste din Serbia, cu care PSRM are semnat un Acord de colaborare. 

P.S. Conform Articolului 112. al Codului Electoral al RM, președintele țării nu trebuie să fie membru al vreunui partid politic: (2) Pînă la validarea mandatului, candidatul ales la funcția de Preşedinte al Republicii Moldova prezintă Curţii Constituţionale confirmarea faptului că nu este membru al vreunui partid politic şi nu îndeplineşte nicio altă funcţie publică sau privată.

Găsiți atașat textul rezoluției Consiliului Republican al PSRM

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă