PSRM

03 martie 2020

Zinaida Greceanîi: Bulgaria are un loc aparte în agenda și în inimile noastre

Președintele Parlamentului, președintele Partidului Socialiștilor Zinaida Greceanîi a rostit un discurs la recepția organizată cu prilejul Zilei Naționale a Republicii Bulgaria și a adresat cele mai sincere felicitări, urări de pace, bunăstare și progres continuu poporului bulgar.

Zinaida Greceanîi a menționat că pe parcursul celor 28 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice, țările noastre au reușit să dezvolte o relație foarte bună de prietenie și încredere la nivel bilateral și multidimensional.

“Depășirea crizei politice din iunie 2019 a permis Republicii Moldova să se orienteze spre o politică externă echilibrată cu deschidere față de toți partenerii internaționali, atît din Vest, cît și din Est. Iar Bulgaria are un loc aparte în agenda și în inimile noastre”, a remarcat speakerul.

Președintele Parlamentului a exprimat recunoștință profundă față de autoritățile și poporul Republicii Bulgaria pentru sprijinul acordat țării noastre, în diverse domenii. “Consider că proiectele de dezvoltare, implementate de către statul bulgar în Republica Moldova, contribuie plenar la consolidarea relațiilor bilaterale moldo-bulgare”, a spus Zinaida Greceanîi.

Totodată, ea a subliniat faptul că în relațiile comerciale moldo-bulgare se atestă o dinamică pozitivă și, în acest sens, încurajăm firmele bulgare să participe mai activ la proiectele investiționale din Republica Moldova.
În acest context, Zinaida Greceanîi a evidențiat rolul semnificativ pe care îl joacă comunitatea bulgară din Republica Moldova pentru parteneriatul moldo-bulgar.

“Autoritățile Republicii Moldova tratează cu atenție și responsabilitate necesitățile minorităților naționale de a-și păstra şi dezvolta propria identitate etnică. Le suntem recunoscători bulgarilor din Moldova pentru că muncesc conștiincios și contribuie, de rînd cu alte etnii, la dezvoltarea Republicii Moldova care le-a devenit a doua patrie”, a menționat speakerul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă