PSRM

30 noiembrie 2018

Zinaida Greceanîi: Acest parlament trebuie să treacă în istorie

Rata încrederii populației pentru majoritatea parlamentară și în general pentru cea de-a XX-a legislatură a parlamentului este cea mai joasă din istoria parlamentarismului din Republica Moldova. În 2014, poporul nu a votat pentru această componență a parlamentului, de aceea el de mult ar fi trebuit să treacă în istorie. Această opinie a fost exprimată de președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, în cadrul emisiunii «Персональный акцент», de la Accent TV.

”Cea mai mare realizare a acestui parlament este migrația deputaților în fracțiunea majoritară, deși poporul nu a votat pentru o asemenea compoziție a fracțiunii”, a spus Zinaida Greceanîi, menționînd că majoritatea adunată prin manipulare a votat pentru guvernul „de noapte” al lui Filip.

”Cu ce se mai laudă acest parlament- în structura sa au intrat oameni, care au încercat să ascundă furtul miliardului din sistemul bancar al țării. Și primul politician care a vorbit în mod deschis despre această problemă, a fost, actualul Președinte a RM, Igor Dodon, încă pe atunci președintele PSRM.

Actuala majoritate parlamentară a făcut totul pentru a schimba legea și pentru a-și proteja propriile interesele, ci nu interesele cetățenilor”, a remarcat președintele PSRM.

Zinaida Greceanîi a subliniat faptul că unica fracțiune, care în perioada întregului mandat a fost în opoziție, este fracțiunea Partidului Socialiștilor. Socialiștii, față de celelalte fracțiuni, nu au votat pentru nici o guvernare, iar pe tot parcursul mandatului au lansat inițiative bazate pe platforma electorală cu care PSRM a mers la alegeri în 2014.

Astăzi, rata de încredere față de Partidul Socialiștilor depășește încrederea acordată față de celelalte fracțiuni care ar putea accede în parlament. Acest lucru este demonstrat în sondajele sociologice. Cu toate aceste, socialiștii nu stau cu mîinile în sîn, ei mereu sunt alături de oameni, răspund la întrebările acestora și apără interesele cetățenilor în orice situații, a reiterat Zinaida Greceanîi.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă