PSRM

01 iulie 2017

Zinaida Greceanîi a vorbit despre realizările Partidului Socialiștilor din ultimii 20 de ani și despre obiectivele propuse

Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a vorbit despre realizările Partidului Socialiștilor din ultimii 20 de ani, și a anunțat sarcina principală pentru viitorul apropiat, obținerea majorității PSRM în Parlament în urma alegerilor parlamentare, și formarea unui guvern cu adevărat național.

Șeful formațiunii politice a remarcat caracteristicile PSRM: ”Până la urmă am rămas fideli ideologiei, valorilor și tradițiilor noastre. Am ridicat drapelul luptei pentru statalitatea moldovenească, pentru dreptatea socială, pe când alte partide au renunțat“.

Potrivit ei, Partidul Socialiștilor se distinge de toate celelalte partide din țară, în primul rând, pentru că partidul este întotdeauna aproape de oameni. Numai în ultimii 5 ani, PSRM a organizat 125 de marșuri la nivel național, zeci de mii de acțiuni de protest. În total, la aceste acțiuni au participat sute de mii de cetățeni.

Deputații socialiști au introdus în Parlament sute de proiecte de legi care vizează protecția socială a cetățenilor noștri.

”În mod constant ne expunem împotriva majorării vârstei de pensionare, împotriva majorării tarifelor la serviciile comunale, împotriva creșterii prețurilor la medicamente și servicii medicale, pledăm pentru majorarea pensiilor și indemnizațiilor sociale. Lupta noastră împotriva genocidului social va continua”, a menționat președintele PSRM.

Zinaida Greceanîi a subliniat că, Partidul Socialiștilor este un partid pro-prezidențial, iar Președintele Igor Dodon rămâne liderul socialiștilor.

„Am susținut în mod constant ca Republica Moldova să devină membru deplin al Uniunii Economice Eurasiatice și susținem eforturile Președintelui RM, Igor Dodon în această direcție.

Susținem inițiativa Președintelui Republicii Moldova privind trecerea la un sistem mixt de vot. Acest lucru corespunde cu programul de partid adoptat la al X-lea Congres al PSRM.

Vom apăra drepturile regiunilor țării, nu vom permite lichidarea primăriilor și trecerea la județe, atunci când  în zeci de localități va fi lichidată infrastructura socială. Vom încerca să reușim implementarea indiscutabilă a Legii cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei.

Rămânem fideli istoriei noastre și nu vom permite revizuirea acesteia. Vom păstra celebrarea Zilei Victoriei asupra fascismului ca sărbătoare legală”, a menționat Zinaida Greceanîi.

Președintele PSRM a remarcat faptul că Partidul Socialiștilor este singurul partid din țară care a prezentat proiecte de îmbunătățire și modernizare a Moldovei.

Primul proiect  este proiectul reglementării definitive a problemei transnistrene prin crearea unui singur stat moldovenesc  pe ambele maluri ale Nistrului, unde vor fi luate în considerare interesele fiecărui cetățean, indiferent de originea etnică și limba de comunicare.

Al doilea proiect este un program destinat dezvoltării economice a Moldovei, elaborat de cei mai buni economiști din Moldova. Programul prevede integrarea în Uniunea Economică Eurasiatică, relații reciproc avantajoase cu Uniunea Europeană, recuperarea potențialului industrial și agricol al țării, pe baza interesului de piață, dezvoltarea sferei serviciilor, crearea a zeci de mii de noi locuri de muncă bine plătite în Republica Moldova.

„Scopul nostru este o țară dezvoltată, care construiește punți de legătură între Est și Vest“,  a subliniat Zinaida Greceanîi.

Președintele PSRM a remarcat și faptul că, în ultimii ani, partidul a reușit să stabilească legături interpartinice cu cele mai mari partide din Europa, Asia și din lumea întreagă. În special, avem o cooperare activă cu 12 țări și cu astfel de partide ca „Edinaia Rossia“, „Spravedlivaia Rossia”, cu care avem semnate acorduri de cooperare. De asemenea, un contact permanent este stabilit cu Partidul Comunist din Federația Rusă.

Se dezvoltă activ cooperarea cu Partidul Comunist din China. Am semnat Acordul de cooperare cu Partidul Justiție și Dezvoltare din Turcia. O cooperare activă avem cu partidele din Belarus, Bulgaria, Ungaria, Kazahstan, Coreea, Armenia, Georgia și Azerbaidjan.

Zinaida Greceanîi a numit principala sarcină pentru viitorul apropiat – obținerea majorității PSRM în Parlament în urma alegerilor parlamentare și formarea unui guvern cu adevărat național.

Sarcina medie și pe termen lung a partidului – să ne asigurăm că Moldova a devenit un stat cu drepturi depline, independent, cu o economie dezvoltată și cu o reală protecție socială a fiecărui cetățean.

PSRM poate atinge obiectivele propuse, ținând cont de faptul că partidul are o echipă capabilă să pună în aplicare proiecte de transformare. Cea mai importantă resursă o reprezintă  membrii și activiștii Partidului Socialiștilor. Astăzi, partidul numără aproximativ 15.000 de membri, uniți în mai mult de 1.000 de organizații primare și 41 de organizații teritoriale.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă