PSRM

19 iulie 2019

Zinaida Greceanîi a venit cu un mesaj de felicitare pentru locuitorii din Găgăuzia cu ocazia realegerii Irinei Vlah la funcția de bașcan al autonomiei

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, președintele Partidului Socialiștilor din RM, Zinaida Greceanîi a adresat sincere felicitări locuitorilor din Găgăuzia cu ocazia realegerii Irinei Vlah la funcția de bașcan.

Zinaida Greceanîi a menționat că în ultimii patru ani, Moldova și, în special, Găgăuzia au trecut printr-o serie de provocări, atît din punct de vedere politic, cît și pe plan socio-economic. În pofida faptului că autonomia, sub conducerea bașcanului s-a dezvoltat progresiv.

„Irina Vlah a demonstrat că autonomia poate fi gestionată competent și responsabil, în interesul locuitorilor și a întregii regiuni. Cu toții am fost martorii succeselor conducerii autonomiei în sfera socio-economică – succesele unui stăpîn înțelept.

Irina Vlah a obținut creșterea veniturilor autonomiei, implementarea unui număr de proiecte sociale și de infrastructură – inclusiv, datorită unei politici chibzuite și echilibrate de cooperare cu partenerii externi, politica ei flexibilă de susținere a afacerilor și investițiilor a dus la deschiderea a mii de locuri de muncă noi.

Sunt încîntată să menționez faptul că anume o femeie se află la conducerea Autonomiei Găgăuze – femeia care a învins datorită calităților sale profesionale, a efortului depus, a perseverenței, a voinței de fier, a capacității de a negocia, de a căuta și de a găsi soluții pentru provocările apărute constant.

Reiterez, cînd Irina Vlah a obținut victoria la alegerile precedente – din primul tur al scrutinului – mulți reprezentanți ai elitei politice, mulți analiști și jurnaliști aveau îndoieli că această femeie fragilă ar putea face față unei astfel de regiuni dificile. Dar poporul găgăuz a susținut-o, iar rezultatele au depășit toate așteptările – scepticii își dau jos pălăria.

Irina Vlah este conducătorul unei noi generații în republica noastră. Persoana care instantaneu reacționează la provocările interne și externe. Cu toate acestea, este la curent cu situația actuală din autonomie și totalmente se dedică întru soluționarea sarcinilor conducerii.

Un lider desăvîrșit nu poate fi departe de problemele și aspirațiile oamenilor simpli. Noi vedem, cît de simplă și omenoasă este Irina Vlah în comunicare, cu cîtă atenție tratează locuitorii autonomiei, cît de sincer răspunde la apelurile de ajutor și susținere. De aceea, Irina Vlah a obținut o victorie fermă la alegeri.

Rezultatul muncii Irinei Vlah în Găgăuzia este un exemplu demn de urmat pentru toată Moldova. Irina Vlah și echipa ei au demonstrat că regiunea poate fi dezvoltată nu din banii furați de la popor, ci prin muncă asiduă și dedicată, atrăgînd investiții atît din Vest, cît și din Est și dezvoltînd sistemic relațiile Găgăuziei cu partenerii externi. Și dacă s-a reușit în Găgăuzia, sunt convinsă că acest lucru poate și trebuie realizat și în alte regiuni ale Republicii Moldova”, a spus Zinaida Greceanîi.

Președintele Parlamentului s-a adresat cu un mesaj și către locuitorii din autonomie:

„Stimați locuitori ai Găgăuziei! Peste trei luni vor avea loc alegerile locale. Pe cine veți alege la conducerea localităților dumneavoastră – decideți voi. Dar eu, sunt convinsă că va fi corect dacă toți primarii noi aleși ai orașelor și satelor din Găgăuzia vor deveni parte a unei echipe unite a bașcanului, Irina Vlah. Pentru că, doar astfel putem obține succes în fiecare localitate din țară”.

Zinaida Greceanîi a urat din tot sufletul Irinei Vlah, familiei, celor apropiați ei, întregii echipe și tuturor locuitorilor al acestui meleag pitoresc, succes în dezvoltare, prosperitate și bunăstare.

 

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă