PSRM

21 februarie 2020

Zinaida Greceanîi a salutat venirea noului ambasador al Irlandei în Moldova

Chișinău, 21 februarie 2020 – Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi s-a întîlnit, astăzi, cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Irlandei în Republica Moldova, Paul Mcgarry.
Zinaida Greceanîi l-a felicitat pe Paul Mcgarry cu ocazia numirii în funcția de ambasador în țara noastră, dorindu-i succes în promovarea bunelor relații dintre Moldova și Irlanda.

Președintele Parlamentului l-a asigurat pe diplomatul irlandez de toată deschiderea autorităților pentru dezvoltarea unei cooperări strînse cu Irlanda și s-a pronunțat pentru valorificarea plenară a potențialului vast de colaborare.

În special, speakerul a pledat pentru activizarea cooperării parlamentare, dar și în domeniile economic și social, mai cu seamă că numeroși cetățeni ai Republicii Moldova s-au stabilit în ultimii ani în Irlanda.

În această ordine de idei, Paul Mcgarry a menționat că cetățenii Republicii Moldova care muncesc în Irlanda își reprezintă țara de origine cu demnitate. Potrivit spuselor sale, grație acestui fapt, irlandezii sunt tot mai interesați de Republica Moldova, inclusiv ca o direcție turistică atractivă.

În încheiere, speakerul a transmis felicitări Președintelui reales al Camerei Reprezentanților a Parlamentului Republicii Irlanda, Seán Ó Fearghaíl.

Relațiile diplomatice între Republica Moldova și Irlanda au fost stabilite la 30 septembrie 1999.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă