PSRM

17 decembrie 2019

Zinaida Greceanîi: Este de datoria noastră să asigurăm stabilitatea și predictibilitatea cadrului normativ pentru comunitatea de afaceri

Chișinău, 17 decembrie 2019 – Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, alături de președintele țării Igor Dodon și prim-ministrul Ion Chicu, a participat, astăzi, la deschiderea Forumului ”Dialog Pro-Business”, dedicat mediului de afaceri, care a întrunit numeroși oameni de afaceri din toată țara.

În cuvîntul de salut adresat participanților, Zinaida Greceanîi a menționat că mediul de afaceri este temelia dezvoltării Republicii Moldova, iar statul trebuie să acorde o atenție deosebită și o susținere constantă acestui sector. Inițiativa unui dialog între autoritățile publice și reprezentanții businessului are drept scop identificarea problemelor stringente cu care se confruntă comunitatea de afaceri, dar și formularea propunerilor, recomandărilor și soluțiilor concrete pentru consolidarea acesteia. În opinia Președintelui forului legislativ, mediul de afaceri trebuie să fie, totodată, un partener de încredere în soluționarea problemelor social-economice ale statului.

De asemenea, Zinaida Greceanîi a subliniat că un mediu de afaceri transparent și previzibil încurajează investițiile străine. ”Astfel este de datoria noastră să asigurăm stabilitatea și predictibilitatea cadrului normativ pentru comunitatea de afaceri. În acest sens Parlamentul Republicii Moldova va depune toate eforturile în vederea asigurării stabilității politicilor economice și fiscale și transparenței cadrului legislativ. Vom asigura o justiție echitabilă pentru toți actorii economici, astfel ca să nu fie crate condiții privilegiate pentru unii în detrimentul altora”, a accentuat Președintele Parlamentului, menționînd că ajustarea condițiilor legislative propice pentru investitorii naționali și străini la necesitățile acestora este o condiție obligatorie pentru ca Republica Moldova să devină un partener atractiv la nivel internațional.

Totodată, speakerul a ținut să remarce că una din prioritățile actualului Legislativ este consolidarea continuă a mecanismelor de cooperare cu societatea civilă, inclusiv comunitatea de afaceri. În acest context a fost menționată platforma consultativă a reprezentanților societății civile pe lîngă Parlamentul Republicii Moldova, constituită recent cu scopul de a contribui la o mai mare transparență a procesului legislativ, dar și de a facilita participarea societății civile și mediului de afaceri în procesul decizional.

Zinaida Greceanîi a invitat reprezentanții mediului de afaceri să se antreneze plenar în activitatea acestei platforme întru revizuirea și perfecționarea legislației naționale de profil. ”Este imperativă consolidarea reprezentanților businessului la fiecare etapă – de la elaborarea proiectelor de acte normative pînă la adoptarea finală a acestora, ceea ce va avea un efect pozitiv. Mediul de afaceri, mai bine ca oricine cunoaște care sunt problemele și oportunitățile fiecărui sector, această expertiză fiind prețioasă pentru toți, avînd în vedere că obiectivul nostru este unul comun”, a declarat Președintele Parlamentului. Zinaida Greceanîi și-a exprimat convingerea că reprezentanții mediului de afaceri în dialog cu societatea civilă pot avea un rol determinant în această schimbare.

”Cred cu desăvîrșire că parteneriatul dintre Parlament și asociațiile de business se va dezvolta gradual, generînd rezultate valoroase pentru ambele părți”, a conchis speakerul.

Forumul ”Dialog Pro-Business” este organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova cu scopul de a aduna față în față întreaga conducere a țării și mediul de afaceri pentru un dialog deschis asupra provocărilor și oportunităților de dezvoltare a afacerilor în țara noastră.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă