PSRM

21 noiembrie 2016

Zinaida Greceanîi a participat la Congresul Mişcării Socialiste din Serbia

Zinaida Greceanîi, preşedinte interimar al Partidului Socialiştilor din RM, preşedintele fracţiunii parlamentare a PSRM a efectuat în perioada 19-20 noiembrie, curent, o vizită de lucru în Serbia unde a participat la cel de-al III-lea Congres al Mişcării Socialiste din Serbia, condus de Alexander Vulin. 

În cadrul Congresului Mişcării Socialiste care s-a desfăşurat la Belgrad, Serbia la 20 noiembrie, curent,  Zinaida Greceanîi a ținut un discurs în cadrul căruia a dat citire unui mesaj de salut din partea lui Igor Dodon, Preşedintele ales al RM, adresat preşedintelui Mişcării Socialiste din Serbia, Alexander Vulin şi delegaţilor Congresului.

În mesajul adresat de Igor Dodon s-a menţionat că ţările noastre sunt legate între ele din punct de vedere istoric, geopolitic, economic, spiritual şi se confruntă cu aceleaşi provocări, fapt care contribuie la consolidarea eforturilor pentru depăşirea problemelor existente: ”Astăzi ţările noastre se confruntă cu aceleași provocări: criza economică, criza migrației, stratificarea societății, atacul asupra valorilor ortodoxe tradiționale. Pentru ţările noastre este extrem de periculos ca regiunea în care ne aflăm să devină un teren de confruntări geopolitice dintre marile puteri. Noi trebuie, şi putem deveni o punte de legătură între Est şi Vest, putem deveni o zonă de cooperare între partenerii noştri de dezvoltare – Uniunea Europeană şi Federaţia Rusă. După preluarea mandatului de Preşedinte al Republicii Moldova, cooperarea noastră va deveni mai activă, iar întîlnirile noastre – mai frecvente”.

Zinaida Greceanîi l-a invitat pe Alexander Vulin  să participe la lucrările celui de-al XIV-lea Congres extraordinar al PSRM care va avea loc pe data de 18 decembrie 2016.

În cadrul vizitei, Zinaida Greceanîi a avut mai multe întrevederi cu reprezentanţii partidelor de stînga din Italia, Rusia, Bulgaria, care au participat la eveniment.

Amintim, că în luna august curent, Igor Dodon, preşedintele PSRM a întreprins o vizită de lucru în Belgrad, în cadrul căreia s-a întîlnit cu liderii Mişcării Socialiste din Serbia şi a semnat cu Alexander Vulin, preşedintele acestei formaţiuni un Acord de colaborare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă