PSRM

27 septembrie 2017

Zinaida Greceanîi a îndemnat experții să elaboreze amendamente la Legea privind funcționarea limbilor

Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi a îndemnat experții să elaboreze amendamente la Legea privind funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova. Zinaida Greceanîi a venit cu această propunere în cadrul mesei rotunde cu genericul ” Probleme de politică lingvistică în Republica Moldova și soluționarea acestora „, care a avut loc pe 27 septembrie la Chișinău.

Zinaida Greceanîi a menționat că astăzi, problemele legate de funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova nu apar din întâmplare, ci sunt o consecință a instabilității politice, economice și sociale în țară.

„Nu vreau să pronunț aceste cuvinte: minorități naționale. Mi se par înjositoare, a spus Zinaida Greceanîi. – De-a lungul timpului, pe teritoriul Moldovei, reprezentanții diferitelor naționalități trăiau în prietenie, se căsătoreau unul cu celălalt – de aceea avem așa oameni frumoși. Prezența diferitelor culturi și limbi în țara noastră reprezintă avantajul și bogăția noastră. Trebuie să apreciem omul, în primul rând pentru că este om. Nu pentru că este reprezentantul unei sau altei naționalități. ”

Zinaida Greceanîi a menționat că „din păcate, acum la putere se află cei care nu concep Moldova ca stat independent. Dar ei sunt în minoritate. Noi suntem mult mai mulți. Trebuie să ne unim pentru a stabili agenda necesară societății noastre multinaționale”.

Președintele PSRM a declarat că fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor este gata să promoveze toate inițiativele importante din domeniul funcționării limbilor străine pe teritoriul Republicii Moldova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă