PSRM

01 mai 2020

Zinaida Greceanîi a felicitat cetățenii cu prilejul Zilei de 1 Mai

Președintele Parlamentului, președintele Partidului Socialiștilor Zinaida Greceanîi, a felicitat cetățenii din Republica Moldova cu prilejul Zilei solidarității oamenilor muncii și le-a adresat urări de sănătate, bunăstare și prosperitate pentru țară.

„Semnificația socială a acestei sărbători s-a schimbat mult în decursul deceniilor, iar astăzi a căpătat o nouă conotație, în legătură cu starea de urgență instituită pentru a opri pandemia. Sute de milioane de oameni sunt nevoiți să stea acasă, pentru a-și proteja sănătatea proprie și a familiilor, inclusiv în Republica Moldova. Sute de mii de locuri de muncă s-au mutat în mediul on-line, altele, din păcate, au fost ”înghețate”… Pentru a atenua impactul negativ asupra populației și întreprinzătorilor, Parlamentul a adoptat mai multe măsuri legislative de susținere a angajaților și angajatorilor și a majorat de șase ori volumul fondului de șomaj în bugetul de stat.

Acum, împreună, trebuie să depunem toate eforturile pentru a depăși criza și a combate efectele ei. Iar pentru acesta avem nevoie ca niciodată de solidaritate, unitate și constructivism. Părinții noștri au construit, piatră cu piatră, orașele și satele Moldovei. Să fim demni de acest exemplu al muncii și al patriotismului, să ne dedicăm toate puterile și cunoștințele pentru ca țara  noastră să înflorească și să prospere!” – a scris Zinaida Greceanîi în mesajul său de felicitare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă