PSRM

16 februarie 2017

Zinaida Greceanîi a făcut publice priorităţile activității PSRM pentru anul 2017

Astăzi, preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, liderul fracţiunii parlamentare a PSRM, Zinaida Greceanîi, a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a făcut publice priorităţile activității PSRM pentru anul 2017.

Potrivit Zinaidei Greceanîi, Partidul Socialiștilor va rămâne în continuare în opoziție cu guvernarea. Agenda de bază pentru viitorul apropiat prevede realizarea hotărîrilor Congresului al IV-lea al PSRM şi al Programului Partidului Socialiştilor.  În primul rînd este vorba de alegerile anticipate, de consolidarea şi dezvoltarea partidului, susţinerea iniţiativelor Preşedintelui RM, Igor Dodon, precum şi promovarea iniţiativelor proprii ale formaţiunii.

„Pentru realizarea plenară a scopurilor noastre, trebuie să obţinem prin toate mijloacele posibile, declanşarea alegerilor parlamentare anticipate şi, după obținerea victoriei în acest scrutin, să formăm un Guvern care ar activa spre binele oamenilor. Sprijinim plenar iniţiativa Preşedintelui privind modificarea Constituției în scopul atribuirii şefului statului a unor prerogative ce vizează dizolvarea Parlamentului”.

Potrivit preşedintelui PSRM, principala prioritate a Partidului Socialiştilor rămîne aceeași şi în anul curent: să fim mai aproape de fiecare cetăţean.

Vorbind despre priorităţile activității fracţiunii parlamentare a PSRM, Zinaida Greceanîi a menţionat că socialiştii vor prezenta, în sesiunea parlamentară de primăvară-vară, mai multe proiecte de lege în sfera socială, menite să asigure o creştere a calităţii de trai a populaţiei.

„Deja au fost pregătite circa 20 de proiecte de legi noi. În special, este vorba despre un proiect de lege privind indexarea pensiilor de două ori pe an – în aprilie şi octombrie – în total, cu 20 la sută, anual. Vom insista pe adoptarea acestuia”, a specificat liderul fracţiunii socialiste.

De asemenea, vom insista pe majorarea fondului de subvenționare în agricultură – „acum încep lucrările de primăvară și trebuie să facem totul pentru a ajuta fermierii noștri care și așa se află într-o situație foarte dificilă, ca să nu spunem –catastrofală” a adaugat Zinaida Grecianîi.

Pentru a susține tinerii, fracțiunea va propune lansarea mai multor proiecte naționale pentru susținerea tinerei familii, modificări esențiale în sistemul de învățămînt – în primul rînd bacalaureatul.

„De asemenea, vom înainta proiectul privind majorarea salariilor în sectorul bugetar. În același timp vom propune micșorarea pe de o parte a costului poliței de asigurare în medicină, de cealaltă parte creșterea numărului serviciilor și medicamentelor compensate. Este un număr mare de inițiative pe care mai devreme sau mai tîrziu le vom pune în aplicare” a declarat Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Grecianîi.

Potrivit Zinaidei Greceanîi, PSRM sprijină plenar iniţiativa Preşedintelui RM, Igor Dodon, cu privire la anularea legii antisociale ce impune populaţia să returneze miliardul deturnat.

„PSRM va promova iniţiativa Preşedintelui ţării, făcînd uz de toate pîrghiile parlamentare, la fiecare şedinţă a Legislativului. Dacă inițiativa va fi refuzată în Parlament, vom consulta opinia poporului, inclusiv prin organizarea unui referendum».

Totodată, Zinaida Greceanîi a prezentat noile inițiative legislative, pe care Partidul Socialiştilor le va lansa în anul 2017.

Astfel, în fiecare raion al Moldovei, vor fi inaugurate „centre pentru protecţia drepturilor cetăţenilor”, care vor oferi posibilitatea fiecărui cetăţean de a beneficia de asistenţă juridică. De asemenea, va fi lansat proiectul „Moldova în lume” care va avea drept scop acordarea asistenţei necesare cetăţenilor moldoveni aflaţi peste hotare.  Un alt proiect – „Două maluri – un spaţiu unic”, va fi inițiat pentru a contribui la realizarea obiectivelor ce ţin de reintegrarea celor două maluri ale Nistrului.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă