PSRM

30 ianuarie 2018

Zinaida Greceanîi a exprimat condoleanțe rudelor și apropiaților lui Ion Ciubuc

La 29 ianuarie, s-a stins din viață fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Ciubuc. Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi a exprimat condoleanțe familiei și apropiaților acestuia. Zinaida Greceanîi a scris pe rețelele de socializare:

”Cu mare regret am aflat că s-a stins din viață, Ion Ciubuc, fostul prim-ministru al Republicii Moldova.

Ne cunoșteam destul de bine și am menținut relații de prietenie. Ion Ciubuc a fost o persoană cu suflet mare, era simplu în comunicare, iar în momentele dificile știa să găsească cuvintele potrivite.

Ion Ciubuc a condus guvernul într-o perioadă foarte dificilă, în anii 1997-1999, când Moldova și întreaga regiune au fost afectate de o criză economică și financiară severă. El a plecat din politică și nu a impus propria viziune nimănui.

După ce a plecat de la putere, Ion Ciubuc s-a ocupat cu ceea ce-i reușea cel mai bine – agricultura. Și-a continuat activitatea aproape până în ultimele zile ale vieții sale.

Exprim condoleanțe sincere rudelor și apropiaților lui Ion Ciubuc, colegilor și prietenilor săi. Dumnezeu să-l odihnească!”

*****

Ion Ciubuc s-a născut în satul Hădărăuți, raionul Ocnița. A absolvit în anul 1970 cursurile Institutului Agricol din Odessa, obținând calificarea de specialist în economie agrară. A lucrat în diferite posturi din mai multe unități economice și instituții de stat

Între anii 1984-1986 a fost prim-vicepreședinte al Comitetului de Stat pentru Planificare (Gosplan) din RSS Moldovenească. Apoi, în perioada 1986-1989, a lucrat în calitate de șef al Departamentului de Cercetări agricole din cadrul Institutului de Cercetări Științifice în domeniul Agriculturii din RSS Moldovenească. Până în anul 1990, a deținut funcția de vicepreședinte al Complexului agro-industrial al RSS Moldovenească. Între anii 1990-1991, Ion Ciubuc este prim-viceministru al economiei naționale al RSS Moldova. Din martie 1991 și până în septembrie 1991, îndeplinește funcția de prim-viceprim-ministru și reprezentant permanent al Guvernului Republicii Moldova pe lângă cabinetul de miniștri al URSS.

În perioada septembrie 1992 – aprilie 1994, deține funcția de prim-viceministru al afacerilor externe al Republicii Moldova. Apoi în perioada aprilie – decembrie 1994 este prim-viceministru al economiei din Republica Moldova. Prin hotărârea Parlamentului Republicii Moldova din 27 decembrie 1994, Ion Ciubuc este numit în funcția de președinte al Curții de Conturi. Din ianuarie 1997 până în februarie 1999, a fost prim-ministru al Republicii Moldova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă