PSRM

05 martie 2021

Zinaida Greceanîi a discutat cu Șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău

Zinaida Greceanîi, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, a avut, astăzi, o întrevedere cu William Massolin, Șef al Oficiului Consiliului Europei în țara noastră. La întrevedere au participat președintele Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, Vasile Bolea și ministrul interimar al Justiției Fadei Nagacevschi.

În cadrul întrevederii au fost discutați pașii care urmează a fi întreprinși pentru adoptarea și punerea în aplicare a Strategiei privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2021-2024 și a Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia.

Speakerul a subliniat importanța promovării strategiei, pentru elaborarea căreia Republica Moldova, în colaborare cu Consiliul Europei, a depus eforturi serioase și îndelungate.

Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități Vasile Bolea, de asemenea, a accentuat importanța promovării acestui document strategic și a unui consens politic larg, în Parlament, în această chestiune.

Ministrul interimar al Justiției Fadei Nagacevschi a concretizat că proiectul Strategiei privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2021-2024 include toate recomandările Consiliului Europei și toate restanțele pe care le are Republica Moldova în raport cu partenerii de dezvoltare pe domeniul justiției, din ultimii 10 ani.

William Massolin a menționat importanța unui consens politic foarte larg, exprimându-și încrederea că există aspecte grație cărora se poate ajunge la atingerea acestuia.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă