PSRM

01 septembrie 2020

Zinaida Greceanîi a discutat cu oficiali ai Fondului Monetar Internațional

Președintele Parlamentului, președintele Partidului Socialiștilor Zinaida Greceanîi a avut, astăzi, o întrevedere online cu șeful misiunii Fondului Monetar Internațional (FMI), Ruben Atoyan și cu noul reprezentant permanent al FMI în Republica Moldova, Rodgers Chawani.

Speakerul i-a urat mult succes în activitate noului reprezentant permanent al FMI în Republica Moldova și a manifestat deschidere pentru o colaborare bilaterală fructuoasă.

Totodată, Zinaida Greceanîi a menționat că de astăzi a început sesiunea de toamnă a Parlamentului. ”Mâine, se vor convoca în ședințe comisiile permanente, iar următoarea săptămână ar putea avea loc și ședința plenară a Legislativului”, a precizat Zinaida Greceanîi.

În altă ordine de idei, Președintele Parlamentului a vorbit și despre decizia autorităților de a relua, de astăzi, procesul de învățământ în școli.

La rândul său,  noul reprezentant permanent al FMI în Republica Moldova, Rodgers Chawani a declarat că, deocamdată, se află la Washington, dar își dorește ca noul program economic susținut de FMI să se bucure de foarte mult succes ca și precedentul.

Amintim că în perioada 7-24 iulie 2020, echipa de experţi ai FMI, condusă de Ruben Atoyan, a purtat discuții la distanță cu autoritățile Republicii Moldova privind noul program economic, care va fi susținut printr-un acord pe trei ani.

Rodgers Chawani este succesorul lui Volodymyr Tulin, care a ocupat această funcție din anul 2017. Rodgers Chawani este originar din Malawi, stat din sud-estul Africii, și activează la FMI din anul 2013. A deținut funcțiile de economist superior și economist de țară, fiind responsabil de mai multe țări.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă