PSRM

31 octombrie 2020

Zinaida Greceanîi, a discutat cu Misiunea de observare a CSI

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi,  a avut astăzi, la sediul Legislativului, o întrevedere cu Misiunea de observatori ai Comunității Statelor Independente.

Misiunea, formată  din  deputați, reprezentanți ai țărilor membre ale CSI și experți ai Institutului internațional pentru monitorizarea dezvoltării democrației, parlamentarismului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor statelor-membre ale AIP, se află în țara noastră pentru monitorizarea alegerilor prezidențiale, la invitația  Președintelui Comisiei Electorale Centrale.Am discutat despre alegerile prezidențiale care urmează să se desfășoare duminică, 1 noiembrie, în Republica Moldova, inclusiv despre specificul campaniei electorale în contextul pandemiei COVID-19.

Oficialii au discutat despre alegerile prezidențiale care urmează să se desfășoare duminică, 1 noiembrie, în Republica Moldova, inclusiv despre specificul campaniei electorale în contextul pandemiei COVID-19.

Președintele Parlamentului a salutat prezența și interesul observatorilor internaționali   pentru alegerile prezidențiale, menționând că autoritățile Republicii Moldova, responsabile de asigurarea procesului electoral, au depus eforturi pentru ca acesta să se desfășoare în condiții de maximă transparență și în mod democratic, cu respectarea  standardelor internaționale și în strictă conformitate cu legislația  în vigoare.

La rândul său, coordonatorul misiunii, vicepreședintele  Parlamentului Republicii Azerbaidjan, Adil Aliyev a informat-o pe Zinaida Greceanîi despre activitățile desfășurate de grupul de observatori, inclusiv întrevederile pe care le-au avut cu structurile responsabile de  procesul electoral, și acțiunile ulterioare.

Oficialul a adăugat că observatorii vor monitoriza desfășurarea alegerilor prezidențiale, iar după încheierea scrutinului, misiunea va realiza un raport  de totalizare.

În total, CEC a acreditat 1.884 de observatori naționali și 309 de observatori internaționali pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova din 1 noiembrie.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă