PSRM

08 septembrie 2020

Zinaida Greceanîi a discutat cu Coordonatorul Rezident al ONU în Republica Moldova

Consolidarea rolului Parlamentului în îmbunătățirea egalității de gen în Republica Moldova a fost subiectul discuției online, de astăzi, a Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi cu Coordonatorul Rezident al Organizației Națiunilor Unite (ONU) și Reprezentantul permanent al PNUD în Republica Moldova, Dima Al-Khatib. La întrevedere au participat și reprezentatele UNICEF, UNFPA și UN Women în țara noastră.

Zinaida Greceanîi a apreciat colaborarea Legislativului cu agențiile ONU, a pledat pentru continuarea parteneriatului în  dezvoltarea și impulsionarea proiectelor cu privire la egalitatea de gen și promovarea femeilor în domeniul politic, economic și social al vieții.

În context, Președintele Parlamentului a subliniat importanța respectării cotei de participare a femeilor în proporție de 40 la sută în cadrul următorului scrutin parlamentar.

Totodată, Zinaida Greceanîi a salutat instituirea structurii de coordonare a Platformei de dialog a deputatelor și formalizarea acesteia.

În discuție, reprezentantele PNUD, UN Women, UNFPA și UNICEF au apreciat parteneriatul solid cu Parlamentul Republicii Moldova și au exprimat disponibilitatea de susținere a Platformei de dialog a deputatelor. O asemenea platformă a fost creată în 2015, pentru prima dată, cu susținerea PNUD și a Suediei, în calitate de mecanism de promova politicile de gen și perspectiva de gen în legislație.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă