PSRM

22 iulie 2020

Zinaida Greceanîi a avut o videoconferință cu șeful misiunii FMI

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Președintele Partidului Socialiștilor Zinaida Greceanîi, Vicepreședinții Parlamentului Mihail Popșoi și Alexandru Slusari, precum și președintele Comisiei economie, buget și finanțe Vladimir Golovatiuc au discutat, astăzi, în format online,  cu Ruben Atoyan, șeful misiunii Fondului Monetar Internațional (FMI).

Discuțiile au vizat elaborarea noului program cu FMI și măsurile necesare pentru lansarea acestuia.

Ruben Atoyan a remarcat faptul că printre pilonii pe care se axează programul se evidențiază transparența actului decizional și a guvernanței, combaterea corupției,  consolidarea instituțiilor statului, menținerea independenței Băncii Naționale a Moldovei (BNM).

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a dat asigurări că autoritățile Moldovei sunt foarte interesate de noul program cu FMI și vor depune toate eforturile în realizarea agendei necesare pentru lansarea acestuia.

În alt context a fost abordată tema crizei pandemice care are impact negativ asupra situațiilor bugetare din toate statele regiunii. În acest context Zinaida Greceanîi a ținut să mulțumească FMI pentru acordarea țării noastre a asistenței financiare de urgență, în primăvara acestui an, dar și pentru colaborarea eficientă pe termen lung dintre Moldova și FMI.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă