PSRM

12 martie 2020

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Viktor Orbán

Salutăm semnarea Declarației Comune pentru Parteneriat Strategic între Republica Moldova și Ungaria și vom susține plenar proiectele investiționale ungare, a declarat Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi la întrevederea cu Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, care se află într-o vizită oficială la Chișinău.

Președintele Parlamentului a mulțumit Prim-ministrului ungar pentru suportul acordat de Ungaria țării noastre. Zinaida Greceanîi a subliniat importanța desfășurării Forumului bilateral moldo-ungar al oamenilor de afaceri, la care au participat 23 de companii maghiare și reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie din Ungaria.

”Ungaria este un bun prieten, unul care nu ne indică ce să facem, dar dă sfaturi și întinde o mînă de ajutor atunci cînd avem nevoie”, a spus Zinaida Greceanîi.

Oficialii au menționat că Moldova și Ungaria au aceiași abordare și optează pentru stabilitate și echilibru în relațiile externe. Potrivit lor, de-a lungul anilor prietenia dintre cele două țări a rămas neschimbată, în timp ce oportunitățile au devenit mai numeroase și trebuie valorificate în interesul celor două țări.

Tot astăzi Prim-ministrul Ungariei a avut întrevederi cu Președintele Republicii Moldova și Prim-ministrul. În cadrul vizitei s-a discutat despre posibilitatea deschiderii unei liniei de creditare de 100 mln. de dolari pentru a stimula schimburile comerciale între Republica Moldova și Ungaria, și crearea întreprinderilor mixte. De asemenea, a fost susținută necesitatea lansării zborului direct Budapesta – Chișinău, precum și agreată deschiderea pentru expertiză pe anumite domenii strategice, inclusiv agricol.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă