PSRM

16 aprilie 2021

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Valentina Matvienko, Președintele Consiliului Federației al Adunării Federale a Rusiei

”Adresez sincere cuvinte de mulțumire și recunoștință conducerii și întregului popor rus pentru ajutorul acordat Republicii Moldova într-o perioadă extrem de dificilă, precum este criza pandemică”, a menționat Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi la întrevederea cu Valentina Matvienko, Președintele Consiliului Federației Adunării Federale a Federației Ruse.

Președintele Parlamentului a menționat că decizia autorităților Federației Ruse de a oferi Republicii Moldova un lot de 182 de mii de doze de vaccin anticoronavirus, cu titlu de asistență umanitară, este una de susținere a poporului țării noastre și de reconfirmare a bunelor relații existente.

Potrivit Zinaidei Greceanîi, decizia Federației Ruse a fost un răspuns promt și operativ la solicitarea oficială adresată Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, de către Președintele Parlamentului Republicii Moldova.

La rândul său, Valentina Matvienko a subliniat deschiderea pentru suport necondiționat poporului Republicii Moldova în această perioadă pandemică, care este una dificilă pentru întreaga lume. ” Rusia a fost întotdeauna angajată în dezvoltarea bunelor relații cu Republica Moldova în toate direcțiile “, a menționat Președintele Consiliului Federației Adunării Federale a Federației Ruse.

În context, oficialii au pledat pentru dezvoltarea relațiilor interparlamentare între cele două state, inclusiv pe filiera comisiilor permanente și grupurilor de prietenie. În opinia ambelor părți, Adunarea Interparlamentară a CSI reprezintă o platformă importantă pentru discuții și o oportunitate de dezvoltare a relațiilor interparlamentare.

Valentina Matvienko a felicitat Președintele Parlamentului Republicii Moldova pentru Ordinul Comunității al AIP CSI, primit pentru implicare și activitate prodigioasă în consolidarea și dezvoltarea relațiilor interstatale pe platforma AIP CSI.

Întrevederea a avut loc în cadrul lucrărilor sesiunii plenare a Adunării Interparlamentare a țărilor membre ale Comunității Statelor Independente, care se desfășoară la Sankt Petersburg, în perioada 15-16 aprilie curent.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă