PSRM

08 octombrie 2019

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu șeful Misiunii FMI

Următorul buget trebuie să fie orientat pentru dezvoltarea economiei țării, iar împrumuturile externe canalizate exclusiv pentru infrastructură și proiecte investiționale, poziția a fost exprimată de Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, la întrevederea cu Ruben Atoyan, șeful Misiunii FMI și Volodymyr TULIN, reprezentant permanent FMI în Republica Moldova.

Potrivit președintelui Parlamentului, resursele interne, extinderea bazei bugetare, dezvoltarea economiei, investițiile sunt surse pentru acoperirea consumului. În timp ce creditele trebuie contractate, din toate sursele disponibile, pentru proiecte investiționale, în special de infrastructură.

Președintele Parlamentului a subliniat, de asemenea, importanța promovării politicilor sociale, foarte necesare pentru locuitorii Republicii Moldova.

Părțile au discutat tot spectrul de probleme legate de bănci, sectorul nebancar, tarife și bugetul pentru anul viitor. Furtul bancar și rapoartele prezentate de comisiile parlamentare de anchetă, de asemenea au fost abordate în timpul întrevederii.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă