PSRM

22 septembrie 2019

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu președintele Majilis, Parlamentul Republicii Kazahstan

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Nurlan Nigmatulin, președintele Majilis, Parlamentul Republicii Kazahstan.

Zinaida Greceanîi a mulțumit pentru invitația la Forumul Președinților de Parlament din țările Euroasiatice, ”Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat”, care se desfășoară în perioada 23-24 septembrie în Nur-Sultan.

Președintele Parlamentului a subliniat importanța reuniunilor de acest fel pentru stabilirea unor relații de bună colaborare și intensificarea cooperării între țările participante. O atenție deosebită a fost acordată necesității creșterii schimburilor economice și identificării unor parteneriate durabile.

Președintele Majilis la rîndul său a salutat decizia Președintelui Parlamentului de a veni la Forum împreună cu vicepreședinții Legislativului, astfel fiind reprezentate toate forțele politice din majoritatea parlamentară și a transmis un mesaj puternic către partenerii externi.

Potrivit lui Nurlan Nigmatulin, calea poate fi diferită, important este că există un obiectiv comun al forțelor politice din Moldova. Șeful legislativului kazah a subliniat vizita productivă a președintelui Republicii Moldova în Kazahstan și a reconfirmat deschiderea pentru extinderea cooperării bilaterale prin proiecte pentru tineri, proiecte investiționale și schimb de experiență la nivel parlamentar.

Părțile au optat pentru dezvoltarea relațiilor, inclusiv pe dimensiunea parlamentară, precum și pentru o politică echilibrată și prietenoasă în raport cu toți partenerii externi.

La întrevedere au participat vicepreședinții Parlamentului Mihail Popșoi și Alexandru Slusari, deputații Vladimir Golovatiuc și Bogdat Țîrdea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă