PSRM

21 februarie 2020

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Președintele Comisiei de la Veneția

Chișinău, 21 februarie 2020 – Speakerul Zinaida Greceanîi a avut, astăzi, o întrevedere cu Gianni Buquicchio, Președintele Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), și cu membrii Grupului de raportori pentru Moldova din partea acestei instituții europene.

Discuțiile s-au axat pe evoluțiile în procesul de reformare a justiției, în special pe procesul de selectare a membrilor non-judecători ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Zinaida Greceanîi a reiterat interesul și determinarea fermă a autorităților pentru un proces transparent, cu participarea societății și mediului profesionist, încît învingătorii concursului să devină cei mai merituoși din punct de vedere al profesionalismului și integrității. În context, speakerul a lansat Comisiei de la Veneția invitația să-și delege reprezentanții săi pentru a urmări procesul de selectare a membrilor non-judecători ai CSM.

”Scopul nostru este să realizăm o reformă în justiție viabilă, în interesul țării și al cetățenilor, dar nu al unor partide politice – fie că acestea sunt la guvernare fie că sunt din opoziție”, a subliniat speakerul.

Zinaida Greceanîi a reiterat mulțumirile din partea Parlamentului Republicii Moldova pentru suportul valoros acordat de către Comisia de la Veneția în procesul de reformare a justiției.

”Sunteți un prieten adevărat al Republicii Moldova și aperciem foarte mult acest fapt”, a conchis Președintele Parlamentului.

Gianni Buquicchio a împărtășit obiectivul de a implementa o reformă eficientă în Republica Moldova, precum și interesul instituției europene pentru progresul țării în proces de democratizare și dezvoltare economică sustenabilă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă