PSRM

24 octombrie 2019

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Președintele CEDO

Republica Moldova își orientează eforturile în direcția îmbunătățirii sistemului de remedii naționale și implementarea Convenţiei europene a drepturilor omului. Despre acest lucru a declarat Președintele Parlamentului RM, Zinaida Greceanîi la  întrevederea cu Linos-Alexandre Sicilianos, Președintele Curții Europene pentru Drepturile Omului (CEDO)

Discuția a avut loc în marja Conferinței Europene a Președinților de Parlamente ”Casa noastră comună europeană: următorii 70 de ani”, desfășurată la Strasbourg în perioada 24-25 octombrie curent.

Președintele parlamentului a subliniat deschiderea Republicii Moldova pentru executarea integrală a hotărîrilor CEDO și aplicării principiului subsidiarităţii. ”Republica Moldova mereu a sprijinit şi va sprijini în continuare jurisprudenţa actuală a înaltei Curţi”, a menționat Zinaida Greceanîi.

În cadrul dialogului, de asemenea, au fost abordate subiecte ce vizează  sporirea independenței și eficienţei sistemului judiciar, combaterea corupției și spălării banilor, lupta împotriva relelor tratamente și a impunității, măsurile de consolidare a încrederii între ambele maluri ale Nistrului, precum și îmbunătățirea condițiilor de detenție.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă