PSRM

27 septembrie 2017

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu noul șef al Delegației UE în Moldova

Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi a avut o întrevdere cu noul șef al Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko, care și-a început recent activitatea la Chișinău.

Părțile au făcut schimb de opinii cu privire la situația politică actuală din Republica Moldova, în special, au abordat chestiuni ce țin de sistemul electoral mixt votat de Parlament în sesiunea de primăvară-vară a acestui an.

Zinaida Greceanîi a vorbit despre acțiunile Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, despre activitatea partidului în regiuni, despre acțiunile de protest care au avut loc pe 24 septembrie, curent în zonele de Nord, Sud și Centru ale țării, precum și inițiativele PSRM în sprijinul Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

Președintele Partidului Socialiștilor a relatat despre desfășurarea consultațiilor cu poporul de către PSRM privind problema tranziției Republicii Moldova la forma prezidențială de guvernare. Pe 24 septembrie a fost lansată Campania națională de colectare a semnăturilor, în cadrul căreia socialiștii vor oferi fiecărui cetățean al țării posibilitatea de a-și exprima opinia despre cine ar trebui să conducă țara.

Peter Mikhalko a dat asigurări doamnei Zinaida Greceanîi că Uniunea Europeană este interesată de democratizarea proceselor politice în Republica Moldova și de implementarea reformelor pentru o mai bună funcționare a structurilor statului. Șeful delegației UE a menționat că Uniunea Europeană va continua să sprijine Republica Moldova în procesul de implementare a reformelor.

În concluzie, părțile au convenit asupra unei cooperări continue. Zinaida Greceanîi a urat lui Peter Michalko succes în noua funcție exprimîndu-și speranța că relațiile dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană se vor consolida.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă