PSRM

26 ianuarie 2018

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu noul ambasador al Franței

Astăzi, Președintele Partidului Socialiștilor în RM, Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu noul Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Franceze în Republica Moldova, Pascal Le Deunff, care a preluat mandatul la sfârșitul anului 2017.

Zinaida Greceanîi a salutat noul șef al misiunii diplomatice a Franței și i-a urat succes în îndeplinirea mandatului său. Președintele PSRM l-a informat pe diplomatul francez despre programul și activitatea Partidului Socialiștilor, cea mai mare formațiune politică de opoziție din Republica Moldova.

Părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la problemele actuale ale politicii interne și externe a Republicii Moldova. O atenție deosebită a fost acordată subiectelor ce țin de trecerea Republicii Moldova la sistemul mixt de vot, colectarea semnăturilor de către socialiști în sprijinul trecerii la forma prezidențială de guvernare.

În cadrul discuției despre problema respectării drepturilor omului și a libertății de exprimare – în legătură cu adoptarea legii care interzice difuzarea emisiunilor informative rusești, de către majoritatea de la guvernare, Pascal Le Deunff a menționat că Ambasada Franței condamnă încălcarea principiilor democratice.

La finalul discuției, ambasadorul a menționat că Franța este interesată să mențină relații de prietenie cu Republica Moldova, să dezvolte cooperarea în diverse domenii, în primul rând în economie.

Zinaida Greceanîi a exprimat poziția Partidului Socialiștilor, care susține că Republica Moldova trebuie să mențină relații bune atât cu Vestul cât și cu Estul. În pofida faptului că partenerul strategic al Republicii Moldova este Federația Rusă, cooperarea activă cu țările Uniunii Europene este de asemenea extrem de importantă pentru țara noastră, a subliniat Președintele PSRM.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă