PSRM

23 decembrie 2019

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu membrii Grupului parlamentar de prietenie Turcia-Moldova

Chișinău, 23 decembrie 2019 – Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, s-a întîlnit, astăzi, cu membrii Grupului parlamentar de prietenie Republica Turcia -Republica Moldova, aflați în țara noastră cu ocazia participării la festivitățile prilejuite aniversării a 25-a a Unității Teritoriale Autonome Găgăuzia.

La întrevedere au fost prezenți deputații Ivanna Koksal, președintele Grupului de prietenie a Parlamentului Moldovei cu Parlamentul Turciei, precum și membrii Grupului Alexandr Suhodolski și Fiodor Gagauz.

În cadrul discuțiilor au fost remarcate relațiile bune de cooperare dintre Moldova și Turcia în diverse domenii și exprimat interesul pentru extinderea continuă a acestora.

Zinaida Greceanîi a menționat faptul că ratificarea recentă, de către Parlamentul Moldovei a Declarației Comune referitor la instituirea Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt dintre Republica Moldova și Turcia va contribui la consolidarea colaborării economice și sociale bilaterale.

Președintele membrii Grupului parlamentar de prietenie Republica Turcia -Republica Moldova, Mehmet Altay, a confirmat existența unor relații bune de prietenie moldo-turcă, exprimînd, totodată, interesul țării sale pentru aducerea acestora la un nivel mai înalt. Deputatul a subliniat că autonomia găgăuză servește ca o punte în raporturile de cooperare și prietenie dintre Turcia și Moldova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă