PSRM

24 octombrie 2019

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu co-raportorul Comisiei de Monitorizare a APCE

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Maryvonne Blondin co-raportor al Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, în marja Conferinței Europene a Președinților de Parlamente ”Casa noastră comună europeană: următorii 70 de ani”, desfășurată la Strasbourg în perioada 24-25 octombrie curent.

Oficialii au discutat despre reforma justiției și necesitatea implementării reformei conform standardelor intonaționale. În timpul întrevederii a fost menționată necesitatea abordării atente a subiectului și includerea opiniei Comisiei de la Veneția în proiectul final.

Maryvonne Blondin este parlamentară din Franța, Grupul Socialiștilor, Democraților și Verzilor, co-raportor al Comisiei de Monitorizare a APCE.

Amintim că la 3 octombrie curent a fost aprobat Raportul APCE de țară și rezoluția privind funcționarea instituțiilor democratice în Republica Moldova, în care APCE a îndemnat autoritățile moldovenești, cu asistența Consiliului Europei, să continue eforturile de îmbunătățire a legislației electorale după abolirea sistemului electoral mixt, să reformeze sistemul judiciar, să lupte împotriva corupției și a spălării de bani și să investigheze frauda bancară.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă