PSRM

15 mai 2020

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu ambasadorul Ungariei

Chișinău, 15 mai 2020 – Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei în țara noastră,  Sándor   Szabó.

Interlocutorii au trecut în revistă relațiile moldo-maghiare, reiterând existența unor raporturi foarte bune de cooperare și prietenie între statele noastre.

Zinaida Greceanîi a mulțumit Ungariei pentru suportul constant și sincer, acordat Republicii Moldova în diferite domenii, inclusiv pe plan extern.

Speakerul a subliniat oportunitatea și importanța sprijinului oferit de Ungaria în lupta cu pandemia și a apreciat înalt faptul că ministrul afacerilor externe și comerțului al țării Peter Szijjártó a însoțit lotul de ajutor la Chișinău.

Zinaida Greceanîi a subliniat că, în condițiile actuale, mai mult ca oricând este importantă menținerea unui dialog productiv cu statele partenere ale Moldovei.

În contextul situației politice interne, speakerul a accentuat că stabilitatea politică este acum de o necesitate vitală, determinantă pentru gestionarea eficientă a crizei ”COVID-19” și pentru sănătatea cetățenilor.

La rândul său, Sándor  Szabó a remarcat caracterul ascendent al raporturilor moldo-ungare pe diverse dimensiuni. Ambasadorul și-a exprimat speranța în depășirea cât mai rapidă a crizei pandemice pentru a putea fi reluate plenar procesele de interacțiune și toate proiectele inițiate anterior între Ungaria și Republica Moldova.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă