PSRM

05 mai 2020

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse

Chișinău, 05 mai 2020 – Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova Oleg Vasnețov.

Au fost discutate mai multe aspecte actuale vizând cooperarea moldo-rusă în diverse domenii. Interlocutorii s-au referit la acțiunile de combatere a coronavirusului în cele două țări și au subliniat importanța susținerii reciproce în acest proces.

Zinaida Greceanîi a mulțumit conducerii Federației Ruse pentru ajutorul oferit Republicii Moldova în lupta cu ”COVID-19” și pentru disponibilitatea de a oferi asistență financiară, menționând importanța foarte mare a acesteia pentru menținerea stabilității bugetare a țării.

Speakerul a exprimat regretul pentru faptul că acordul privind acordarea împrumutului, care a fost negociat începând cu toamna anului trecut și adaptat la noile realități, fiind atât de necesar pentru țara noastră, a fost atacat de oponenții politici la Curtea Constituțională, aceasta urmând să se pronunțe în ședință pe 7 mai curent.

Președintele Legislativului a reiterat interesul majori al autorităților Republicii Moldova pentru buna cooperare cu Federația Rusă în toate domeniile și a reiterat deplina disponibilitate pentru dezvoltarea continuă a dialogului politic moldo-rus.

În alt context, a fost discutat subiectul privind aniversarea a 75-a a Victoriei în marele război pentru apărarea Patriei. A fost subliniat faptul că, deși starea de urgență și-a lăsat amprenta asupra sărbătorii în acest an, totuși Marea Victorie este și va rămâne sfântă pentru popoarele noastre.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă