PSRM

05 februarie 2020

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Chinei

Chișinău, 05 februarie 2020 – Președintele Parlamentului Republicii Moldova Zinaida Greceanîi a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în țara noastră Zhang Yinghong.

Interlocutorii au trecut în revistă cooperarea dintre Parlamentul Moldovei și Adunarea Națională a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină, care în ultima perioadă a cunoscut o dezvoltare activă. A fost subliniat faptul că vizita din toamna anului trecut a speakerului Zinaida Greceanîi în China a constituit un nou imbold pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale.

În altă ordine de idei ambasadorul a informat Președintele forului legislativ despre măsurile de control al epidemiei de Coronavirus (CoV) din provincia Hubei din China Centrală și de prevenire a răspîndirii acesteia, precum și de cooperare și informare reciprocă cu organizațiile internaționale și cu autoritățile statelor.

Zinaida Greceanîi a confirmat importanța colaborării strînse la nivel internațional în depășirea acestei probleme și și-a exprimat încrederea că statul chinez are suficiente capacități, care corespund celor mai înalte standarde existente în domeniul ocrotirii sănătății, pentru a depăși cît mai curînd această situație. Totodată, speakerul a subliniat că autoritățile Republicii Moldova au întreprins măsurile preventive necesare pentru a-și proteja cetățenii săi, precum și pe cei ai altor state aflate temporar sau permanent pe teritoriul țării noastre.

”Suntem în continuare interesați de dezvoltarea cooperării cu China în toate domeniile, inclusiv în domeniul turismului care are perspective mari”, a menționat Zinaida Greceanîi.

În context, ambasadorul chinez a mulțumit Parlamentului Republicii Moldova pentru ratificarea amendamentului la articolul 38 al Statutului Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO) prin care limba chineză devine limbă oficială a UNWTO.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă