PSRM

23 ianuarie 2020

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Armeniei Jivan Movsisyan

Chișinău, 22 ianuarie 2020 – Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi s-a întîlnit, astăzi, cu Ambasadorul Armeniei în țara noastră, Jivan Movsisyan.

Speakerul a menționat relațiile foarte bune de prietenie și colaborare existente între cele două țări și popoare. ”Mă bucur că Republica Moldova a devenit o a doua casă pentru diaspora armenească care, de rînd cu reprezentanții altor numeroase naționalități, contribuie la dezvoltarea țării noastre”, a declarat Zinaida Greceanîi.

A fost remarcată creșterea considerabilă a schimburilor comercial-economice din ultimii ani, în 2019 acest volum constituind 4,5 mln de dolari, dintre care 3,5 mln de dolari – exportul mărfurilor moldovenești în Armenia.

Totodată, speakerul consideră că între Moldova și Armenia există un potențial nevalorificat de cooperare. Zinaida Greceanîi a specificat că pentru Moldova este interesantă experiența Armeniei de colaborare euro-asiatică, inclusiv în calitate de membru al Băncii Euroasiatice de Dezvoltare.

Jivan Movsisyan a subliniat deplina deschidere a Armeniei pentru extinderea cooperării cu Moldova la nivel înalt și între autoritățile publice locale, subliniind că numeroasele similitudini dintre țările noastre constituie un avantaj suplimentar în acest sens.

Ambasadorul a transmis speakerului invitația oficială a Președintelui Parlamentului Armeniei de a efectua o vizită oficială la Erevan.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă