PSRM

08 mai 2018

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu adjunctul Administratorului Biroului USAID pentru Europa şi Eurasia

Președintele Partidului Socialiștilor din RM, Zinaida Greceanîi, s-a întîlnit în ziua de 8 mai cu adjunctul Administratorului Biroului USAID pentru Europa şi Eurasia, domnul Brock Bierman.

De asemenea, la întrevedere a participat Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al SUA în Republica Moldova, James  D.Pettit.

Părțile au discutat despre situația economică din Republica Moldova și interacțiunea Republicii Moldova cu Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltarea Internațională (USAID). Reprezentantul Agenției SUA a vorbit despre proiectele care au fost realizate în RM cu ajutorul USAID, la fel și despre planurile de viitor.

În cadrul dialogului a fost remarcat că, în pofida asistenței considerabile oferite de partenerii occidentali, din păcate, oamenii simpli nu au simțit schimbări pozitive în situația economică din Republica Moldova. Brock Bierman a explicat că acest fenomen are loc datorită nivelului ridicat de corupție.

Zinaida Greceanîi a subliniat că, situația economică a țării noastre poate fi schimbată datorită trecerii de la economia bazată pe transferuri bănești și import, la economia bazată pe producție și export.

De asemenea, președintele PSRM a menționat că, Republica Moldova are nevoie de cooperare atît cu Vestul, cît și cu Estul. Zinaida Greceanîi a remarcat că, PSRM pledează pentru o politică externă echilibrată.

În concluzie, părțile au stabilit să mențină relațiile, iar Brock Bierman și-a exprimat speranța că peste 20 de ani, Moldova va deveni ”o istorie de succes”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă