PSRM

25 octombrie 2019

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere bilaterală cu Secretarul General al Consiliului Europei

În cadrul Conferinței Europene a Președinților de Parlament, care se desfășoară în aceste zile la Strasbourg, Zinaida Greceanîi, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, s-a întîlnit, astăzi, cu Marija Pejcinovic Buric, Secretarul General al Consiliului Europei.

Zinaida Greceanîi a adresat mulțumiri Consiliului Europei pentru sprijinul plenar acordat Republicii Moldova în toată perioada de cînd țara noastră a devenit membru al acestei organizații.

Speakerul a relevat deplina disponibilitate a autorităților, inclusiv a majorității parlamentare, de a continua dezvoltarea dialogului multidimensional cu Consiliul Europei.

”Suntem angajați plenar în implementarea prevederilor Planului de Acțiuni cu Consiliul Europei pentru anii 2017-2020 care sunt foarte importante pentru dezvoltarea țării și care vin în susţinerea realizării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană”, a subliniat Președintele Parlamentului.

Zinaida Greceanîi a menționat că Republica Moldova are nevoie în continuare de suportul și orientarea CE, în special, în acțiunile sale de reformare a justiției, combaterii corupției și spălării banilor, asigurării bunei guvernări și libertății mass-media, etc. În context a fost apreciată recenta expertiză a Consiliului Europei pe marginea proiectului Strategiei de reformă a justiției 2019-2022.

Moldova a devenit membru al Consiliului Europei pe 13 iulie 1995.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă