PSRM

06 februarie 2020

Zinaida Greceanîi a anunțat prioritățile Parlamentului pentru sesiunea de primăvară 2020

Chișinău, 06 februarie 2020 – În cadrul unui briefing de presă, care a precedat prima ședință în plen din acest an, speakerul Zinaida Greceanîi a anunțat prioritățile Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a pentru sesiunea de primăvară 2020.

Președintele a anunțat că Biroul permanent al Parlamentului a aprobat agenda ședințelor plenare pentru următoarele două săptămîni, care include atît inițiative venite din partea deputaților, cît și cele ce au venit de la Guvern.

”Unele proiecte au caracter prioritar și țin de angajamentele Guvernului asumate în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană”, a specificat Zinaida Greceanîi.

De asemenea, Președintele a informat jurnaliștii că, în urma discuțiilor purtate cu prim-ministrul, s-a convenit ca Guvernul să vină în fața deputaților, în cadrul unei ședinței speciale extinse a Parlamentului, la încheierea perioadei de 100 de zile de la învestire.

Zinaida Greceanîi a îndemnat colegii din Legislativ să muncească foarte productiv și să nu facă declarații populiste pentru a-și cîștiga dividende politice. ”Aceste declarații nu fac decît să dezbine societatea, dar noi trebuie să facem lucruri bune pentru cetățeni”, a subliniat Președintele Parlamentului.

Speakerul a menționat, de asemenea, că vor fi examinate toate inițiativele deputaților, inclusiv acele care sunt pe rol în cadrul comisiilor permanente. Totodată, Zinaida Greceanîi a ținut să accentueze că nu vor fi incluse în agenda ședințelor în plen acele proiecte care nu au raport sau coraport al comisiei de bază, așa cum prevede Regulamentul Parlamentului, dar și acele care nu au avizul Guvernului, dacă este cazul.

În încheiere, Președintele Parlamentului le-a urat jurnaliștilor succese în activitate și i-a îndemnat să manifeste atitudine echidistantă față de toți deputații.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă