PSRM

22 aprilie 2020

Zinaida Greceanîi a adresat un mesaj prilejuit de Ziua planetei Pămînt

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, președintele Partidului Socialiștilor Zinaida Greceanîi, a adresat un mesaj prilejuit de Ziua planetei Pămînt:

Ziua de 22 aprilie este declarată de ONU ca sărbătoare oficială a planetei Pământ. În această zi aproape 200 de țări ale lumii își concentrează atenția asupra problemelor de mediu și soluțiilor pentru un viitor mai curat și mai verde.

Mă bucur că Parlamentul Republicii Moldova, în sesiunea curentă, a reușit aprobarea unor legi foarte importante din domeniul mediului, printre care completarea Codului Contravențional în vederea sancționării utilizării și comercializării pungilor de plastic și a veselei de plastic. Secretariatul Parlamentului, printre primele instituții, a renunțat la utilizarea sticlelor de plastic, iar această practică se înrădăcinează tot mai bine în societatea noastră, ceea ce vorbește despre responsabilitatea cetățenilor Republicii Moldova pentru generațiile ce vor urma.

Pământul, solul este cea mai mare bogăție cu care țara noastră a fost înzestrată, să avem grijă de el – nu doar astăzi, ci și în fiecare zi!

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă