PSRM

07 iulie 2022

Locuitorii Moldovei cer demisia guvernării antipopulare

Astăzi, în fața clădirii Parlamentului Republicii Moldova a avut loc o acțiune de protest, organizată la inițiativa Partidului Socialiștilor. Deputații socialiști Vlad Batrîncea, Grigore Novac, Bogdan Țîrdea, Adela Răileanu, Irina Lozovan și alți vorbitori au declarat în unison că actuala guvernare bate recorduri de incompetență, iresponsabilitate, aventurism, precum și demonstrează o neglijență totală față de cele mai acute probleme ale țării.

„Când ascultăm declarațiile lui Gavrilița, Sandu și ale altora, se creează impresia că PAS se află în competiție cine va spune cea mai mare prostie. Și toți vor să obțină premiul întâi. Ei se întrec în declarații stupide în fiecare zi, iar noi încercăm să înțelegem când vom trăi mai bine?”- a menționat deputatul Grigore Novak.

Bogdan Țîrdea a comunicat că Maia Sandu și echipa sa, după ce au închis mai multe școli din țară au trecut la universități și centrele de cercetare, încercând să distrugă sistemul de învățământ până la urmă.

„Maia Sandu nu are timp să viziteze satele, să vadă cum se descurcă o școala, o grădiniță, cum se descurcă fermierii. În schimb, ea călătorește în diferite țări și primește distincții pentru nu se știe care merite, merge în Ucraina și negociază nu se știe ce”, a declarat deputatul Irina Lozovan.

La rândul său, deputatul Adela Răileanu a sugerat că actualii guvernanți nu au studiat bine la Harvard: „Guvernul de la Harvard a picat toate examenele în fața poporului moldovean: în fața pensionarilor care trăiesc mai rău în fiecare zi, în fața medicilor cărora li s–a promis, dar nu li s-au majorat salariile, în fața profesorilor, în fața producătorilor agricoli – în fața tuturor!”.

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea, a amintit cum autoritățile au înșelat pensionarii în timpul campaniei electorale, fără a menționa intenția de a crește vârsta de pensionare a femeilor. Acum, majoritatea de la guvernare a ridicat vârsta de pensionare pentru femei de la 57 la 60 de ani.

Vicepreședintele Parlamentului a menționat, de asemenea, că scopul real al așa-numitei „modernizări a sistemului de învățământ superior” este acapararea terenurilor și clădirilor care aparțin universităților și institutelor de cercetare care urmează a fi lichidate. Batrîncea a adus drept exemplu și concedierile în masă a polițiștilor și fărădelegile în legătură cu întreprinderea strategică – Combinatul de Panificaţie din Chişinău „Franzeluţa”.

„Autoritățile își bat joc de oameni peste tot. Iată de ce trebuie să depunem toate eforturile că această guvernare să plece. Jos Guvernul!”- și-a încheiat discursul secretarul executiv al PSRM.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă