PSRM

07 decembrie 2021

Declarația candidatului la funcția de primar al mun. Bălți din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alexandru Nesterovski

Declarația candidatului la funcția de primar al mun. Bălți din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alexandru Nesterovski

Onoarea politică este mai presus de câștigul electoral. De aceea, declar oficial că am decis să boicotez campania pentru primăria Bălți. Am consultat decizia mea cu domnul președinte Igor Dodon și cu colegii din PSRM și cu toții am avut aceeași părere – aceste alegeri sunt discreditate și nu mai au nicio legitimitate, nici morală, nici politică, nici legală. Declarăm boicot în fața abuzului și a ilegalităților comise de cei de la Președinție, din Guvern, de la CEC.

Din păcate, guvernarea de la Chișinău a făcut tot posibilul ca să-și bată joc de locuitorii municipiului Bălți. Așa rușine și înjosire bălțenii n-au trăit niciodată în istoria lor. Noi, cei din Bălți, încă vom da răspunsul nostru, ferm și dur, puterii de la Chișinău. Le va veni rândul acestor „oameni buni” de la conducere, care sunt de fapt niște mizerii ordinare, care vor răspunde penal pentru aceste ilegalități și pentru umilirea cetățenilor din Bălți.

Dar deocamdată scopul nostru trebuie să fie anularea acestor alegeri rușinoase și ilegale, inițierea de noi alegeri, de la zero. Bălți anunță boicot alegerilor, boicot puterii galbene de la Chișinău.

Cerem și societății civile, și reprezentanților misiunilor străine să nu recunoască aceste alegeri ilegale, să condamne abuzul asupra libertății de alegere, care s-a comis la Bălți după turul I al alegerilor.

Fac un apel și către contracandidatul meu Grigorișin, dar și către alți concurenți, să boicoteze alegerile ilegale și să se retragă din cursa electorală. Stimați candidați, nu va faceți de rușine, nu trădați bălțenii, făcând jocul Maiei Sandu si al grupării ei, nu participați la abuzul asupra orașului nostru. Dați dovadă de demnitate. Haideți să dăm un exemplu întregii țări și haideți să fim uniți în lupta împotriva regimului idiot instaurat de Maia Sandu și PAS.

Fac apel și către locuitorii din Bălți, ca în cazul în care alegerile ilegale se vor desfășura prin abuzul puterii de la Chisinau, să le boicoteze, să nu participe prin vot la acest scrutin ilegal. Haideți să dăm cu toții dovada de solidaritate și unitate, să demonstrăm dictaturii partidului de guvernare că orașul Bălți nu poate fi batjocorit , iar locuitorii orașului nostru au demnitate și nu permit astfel de umilințe și intervenții ilegale în viața orașului.

Spunem cu toții NU alegerilor ilegale din Bălți, spunem NU dictaturii , spunem NU abuzurilor, spunem NU încercării regimului dictatorial de a lua în captivitate orașul nostru.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă