PSRM

13 iunie 2022

Vor primi sau nu pensionarii suportul de 1000 de lei, propus de BCS: Deputații PAS urmează să-și prezinte poziția în această săptămână

Inițiativa deputaților din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor care prevede alocarea de două ori pe an a câte o mie de lei bătrânilor și persoanelor care primesc alocații sociale al căror venituri lunare nu depășesc suma de 4000 de lei va fi examinată săptămâna aceasta la ședința Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe. În cadrul ședinței majoritatea PAS urmează să decidă dacă susțin sau nu proiectul.

Socialiștii și comuniștii propun ca acest suport unic să fie acordat cu prilejul sărbătorilor de Paște și a Zilei Internaționale a Persoanelor în etate. Autorii menționează că, potrivit datelor oficiale, sunt înregistrate 561195 de persoane al căror pensii nu depășește 4000 de lei după indexare și majorare. Totodată, în țară sunt înregistrați 73307 de beneficiari de alocații sociale de stat suma cărora nu depășește 4000 de lei, cu excepția alocației pentru îngrijire, însoțire și supraveghere.

Deputații BCS atrag atenția că în condițiile în care prețurile și tarifele au înregistrat creșteri de zeci de ori, se ”impune intervenția statului în scopul susținerii cetățenilor Republicii Moldova cu ajutor financiar care ar permite asigurarea acestora cu cel puțin strictul necesar”.

Anterior, șefa Cabinetului de Miniștri, Natalia Gavrilița, a calificat acest ajutor pentru pensionari drept o ”pomană”, din care cauză Guvernul a decis să nu-l mai plătească, motivând și lipsa banilor.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă