PSRM

13 martie 2020

Problema legată de o altă construcție problematică din centrul Chișinăului a fost soluționată

În centrul Chișinăului, de mai mult timp se află o clădire multietajată nefinisată, lîngă care este amplasată o grădiniță. Pentru soluționarea acestei probleme și asigurarea protecției copiilor pledează vicepreședintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău, Dinari Cojocaru.

La inițiativa sa, a fost creat un grup de lucru, care a ajuns direct la fața locului, a studiat situația și a elaborat un plan de acțiune. Din componența grupului de lucru face parte și vicepretorul sectorului Buiucani, Pavel Movilă.

El a anunțat că problema legată de construcția clădirii multietajate în imediata apropiere a grădiniței este una de lungă durată. Clădirea a fost construită literalmente la granița cu teritoriul instituției.

„Am avut o întrevedere cu agentul economic, am examinat situația și am ajuns la un compromis. Agentul economic va trebui să construiască un gard adecvat, precum și să efectueze unele lucrări”, a spus vicepretorul.

Potrivit acestuia, în perioada în care în țară au fost anunțate vacanțe neprogramate, se vor efectua toate lucrările necesare pentru ca copiii să fie în siguranță cînd se vor întoarce.

„După examinarea situației, s-a constatat că există încălcările “liniei roșii” și mai există și încălcări ale construcției. Sperăm că agentul economic își va îndeplini promisiunile și va rezolva problema, astfel încît copiii din grădiniță să fie în siguranță”, a spus Movilă.

Directorul grădiniței Nr. 63, Goncear Tatiana, a menționat că, timp de mai mulți ani, problema legată de această construcție nu a fost soluționată.

Potrivit acesteia, abia în prezent a fost posibilă identificarea unei soluții finale și a unui compromis cu agentul economic.

„Agentul economic a promis că vor fi construite pavilioane speciale pe teritoriul grădiniței, unde copiii se vor putea juca, plimba și va fi instalat un gard adecvat. Sperăm că total va fi în regulă”, a spus directorul grădiniței.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă