PSRM

20 decembrie 2019

Au fost operate modificări în componența unor delegații parlamentare

Chișinău, 20 decembrie 2019 – Legislativul a operat modificări în componența unor delegații parlamentare.

Prin Hotărîrea aprobată în cadrul ședinței plenare de astăzi, vicepreședintele Parlamentului din partea fracțiunii Partidului Socialiștilor Vlad Batrîncea a fost ales în calitate de șef al delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Ion Ceban, care a fost anterior membru supleant al delegației parlamentare la APCE, a fost substituit cu un alt deputat al fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova – Adela Răileanu.

Tot astăzi, deputații au modificat componența Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană. Astfel, liderul fracțiunii PSRM Corneliu Furculiță l-a înlocuit în funcția de vicepreședinte al Comitetului pe deputatul Gaik Vartanean. Poziția lui Ion Ceban din cadrul Comitetului a ocupat-o Alla Darovannaia.

Deputatul PSRM Petru Burduja a devenit șeful delegației la Adunarea Parlamentară a Parteneriatului Estic. Iar deputatul Gaik Vartanean îl va înlocui în calitate de membru al acestei delegațiii pe Corneliu Furculiță.

Deputatul PSRM Anatolie Labuneț va devini șeful delegației la Adunarea Parlamentară a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord.

Deputații PSRM Bogdan Țîrdea și Oleg Lipskii sunt membri ai delegației Legislativului la Adunarea Interparlamentară CSI.

Deputatul fracțiunii PSRM Vasile Bolea a fost ales în funcția de șef al delegației Parlamentului Moldovei la Adunarea Parlamentară a OSCE.

Deputatul PSRM Chiril Tatarlî a devenit membru al delegației la Adunarea Parlamentară a Republicii Moldova și a Republicii Polonia.

Copreședinte al Comisiei Interparlamentare de Cooperare între Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Federală a Federației Ruse este numit deputatul PSRM Bogdan Țîrdea.

Deputata PSRM Adela Răileanu, a devenit membru al delegației la Comisia Comună pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României, în locul lui Vasile Bolea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă